کد خبر: 6620

تاریخ انتشار: اکتبر 17, 2015

طرز تهیه قیمه نذری

در این دستور بین اندازه ها و مقدارها یک رابطه وجود دارد که این رابطه به صورت زیر می باشد :

 

خبر۱۴

 

قیمه نذری

 

مواد لازم :

گوشت قرمز خورشتی  ……….. ۲۵ کیلو
لپه………….. ۲۵ پیمانه
پیاز متوسط ………..  ۵۰ عدد
سیب زمینی………… ۲۰۰ عدد
لیمو عمانی…………. ۲۰۰ عدد
رب گوجه فرنگی……….. ۵ کیلو
زعفران دم کرده…………. به مقدار دلخواه
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه، دارچین و گلاب ………. به مقدار لازم
روغن…………..  به اندازه مورد نیاز

نکته ۱:
در این دستور بین اندازه ها و مقدارها یک رابطه وجود دارد که این رابطه به صورت زیر می باشد :
به ازای هر کیلوگرم گوشت خورشتی، یک پیمانه لپه، دو عدد پیاز متوسط، چهار عدد سیب زمینی و چهار عدد لیموعمانی مورد نیاز است، که مقادیر ادویه، زردچوبه، دارچین، گلاب، زعفرا
و روغن به اندازه موردنیاز و طبق ذائقه افراد متفاوت است.

نکته۲ :
اگر که می خواهید یک قیمه ی نذری بسیار خوشمزه و لذیذ داشته باشید، حتما مقدار چربی (اما نه دنبه گوسفند)
به گوشت اضافه کنید، و زمانی که پیازها را سرخ می کنید از مقدار روغن کم کرده و چربی را با پیاز تفت دهید، و یا اینکه به همراه گوشت آن را سرخ کنید.

طرز تهیه :
۱- قبل از انجام هر کاری لپه ها را شسته و بسته به نوع لپه که دیر پز باشد یا زود پز آنها را یا خیس می کنید و یا جداگانه می پزید، البته فراموش نشود که لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و با لپه بخیسانید یا بپزید.
۲- مقداری روغن در ظرف یا قابلمه نذری ریخته، و اجازه می دهیم تا گرم و داغ شود، بعد پیازهایی را که نگینی خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا نیمه سرخ شوند .
۳- بعد از اینکه پیازها از حالت خامی درآمدند، گوشت را به همراه چربی (اگر چربی داشت و دوست داشتید) به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا اینکه تغییر رنگ بدهد.
۴- در این مرحله می توانید مقداری از مغز لیمو عمانی ها بدون هسته را به گوشت سرخ شده اضافه کنید.
۵- ادویه، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز را اضافه می کنید و یک تفت کوچک به آن می دهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنید و دوباره یک تفت کوچک که خامی رب گوجه را بگیرد به آن می دهید.
۶-در این مرحله اگر لپه ها کاملا پخته باشند که آنها را اضافه نمی کنیم و یک ربع آخر که خورشت قیمه جا افتاد اضافه می کنیم، اما اگر که لپه ها را خیسانده بودیم بدون آب به همراه لیمو عمانی های سوراخ شده و درسته، به گوشت سرخ شده اضافه می کنیم و می گذاریم که یک تفت بخورد.
۷- بعد نوبت اضافه کردن آب جوش هست، وقتی آب را اضافه کردید حتما اجازه بدهید تا با شعله زیاد جوش بخورد و بعد زیر حرارت شعله را کم کنید تا جابیفتد .
۸- وقتی قیمه نذری ما آماده شد و کامل جاافتاده بود، در پنج دقیقه آخر قبل از اینکه شعله را خاموش کنید، می توانید گلاب و دارچین و زعفران را با هم مخلوط کرده و به قیمه اضافه کنید.
البته گلاب و دارچین و زعفران سلیقه ای هست.
۹-نمک را هم اضافه کنید تا فراموش نکردید.

هنگامی که قیمه را با پلو سرو می کنید سیب زمینی سرخ شده را روی غذا سرو کنید.

ابدالی

Likesطرز تهیه قیمه نذری طرز تهیه قیمه نذری up(0)Dislikesطرز تهیه قیمه نذری طرز تهیه قیمه نذری down(0)
ارسال دیدگاه

لطفا فیلد زیر را تکمیل کنید. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.