تاریخ انتشار: اکتبر 17, 2015
در این دستور بین اندازه ها و مقدارها یک رابطه وجود دارد که این رابطه به صورت زیر می باشد :
خبر۱۴
نکته ۱:
در این دستور بین اندازه ها و مقدارها یک رابطه وجود دارد که این رابطه به صورت زیر می باشد :
به ازای هر کیلوگرم گوشت خورشتی، یک پیمانه لپه، دو عدد پیاز متوسط، چهار عدد سیب زمینی و چهار عدد لیموعمانی مورد نیاز است، که مقادیر ادویه، زردچوبه، دارچین، گلاب، زعفرا
و روغن به اندازه موردنیاز و طبق ذائقه افراد متفاوت است.
نکته۲ :
اگر که می خواهید یک قیمه ی نذری بسیار خوشمزه و لذیذ داشته باشید، حتما مقدار چربی (اما نه دنبه گوسفند)
به گوشت اضافه کنید، و زمانی که پیازها را سرخ می کنید از مقدار روغن کم کرده و چربی را با پیاز تفت دهید، و یا اینکه به همراه گوشت آن را سرخ کنید.
طرز تهیه :
۱- قبل از انجام هر کاری لپه ها را شسته و بسته به نوع لپه که دیر پز باشد یا زود پز آنها را یا خیس می کنید و یا جداگانه می پزید، البته فراموش نشود که لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و با لپه بخیسانید یا بپزید.
۲- مقداری روغن در ظرف یا قابلمه نذری ریخته، و اجازه می دهیم تا گرم و داغ شود، بعد پیازهایی را که نگینی خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا نیمه سرخ شوند .
۳- بعد از اینکه پیازها از حالت خامی درآمدند، گوشت را به همراه چربی (اگر چربی داشت و دوست داشتید) به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا اینکه تغییر رنگ بدهد.
۴- در این مرحله می توانید مقداری از مغز لیمو عمانی ها بدون هسته را به گوشت سرخ شده اضافه کنید.
۵- ادویه، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز را اضافه می کنید و یک تفت کوچک به آن می دهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنید و دوباره یک تفت کوچک که خامی رب گوجه را بگیرد به آن می دهید.
۶-در این مرحله اگر لپه ها کاملا پخته باشند که آنها را اضافه نمی کنیم و یک ربع آخر که خورشت قیمه جا افتاد اضافه می کنیم، اما اگر که لپه ها را خیسانده بودیم بدون آب به همراه لیمو عمانی های سوراخ شده و درسته، به گوشت سرخ شده اضافه می کنیم و می گذاریم که یک تفت بخورد.
۷- بعد نوبت اضافه کردن آب جوش هست، وقتی آب را اضافه کردید حتما اجازه بدهید تا با شعله زیاد جوش بخورد و بعد زیر حرارت شعله را کم کنید تا جابیفتد .
۸- وقتی قیمه نذری ما آماده شد و کامل جاافتاده بود، در پنج دقیقه آخر قبل از اینکه شعله را خاموش کنید، می توانید گلاب و دارچین و زعفران را با هم مخلوط کرده و به قیمه اضافه کنید.
البته گلاب و دارچین و زعفران سلیقه ای هست.
۹-نمک را هم اضافه کنید تا فراموش نکردید.
هنگامی که قیمه را با پلو سرو می کنید سیب زمینی سرخ شده را روی غذا سرو کنید.
ابدالی